logo

Bakalie KRESTO – idealne do codziennych i okazjonalnych wypieków


17-11-2021| 08:00| Źródło: Kresto| Fot: Kresto

Okazji, by przygotować pyszny tort lub wyśmienite ciasto, jest wiele: jubileusze, rodzinne spotkania, zbliżające się Święta… Tworzenie wypieków to także doskonały pomysł na urozmaicenie długich, chłodnych wieczorów. Niezależnie od motywacji, jaka kieruje nas do kuchni, niezbędnym dodatkiem są bakalie KRESTO – m.in. orzechy, migdały oraz suszone owoce.


Jednym ze znanych i lubianych smaków w okresie jesienno -zimowym są orzechy, które wspaniale sprawdzają się w formie dodatku do wypieków, deserów i słodkich dań. Nie każdy jednak miał możliwość zebrania orzechów we własnym ogrodzie. Dlatego warto nabyć bakalie KRESTO, takie jak na przykład ORZECHY WŁOSKIE lub LASKOWE, które są dostępne przez cały rok.

Za naturalną chrupkość i finezyjny smak cenione są również migdały – można je dodawać do wypieków na etapie przygotowywania, jak i wykorzystać do końcowej dekoracji. W zależności od przepisu i autorskiego pomysłu warto sięgać po różne rodzaje MIGDAŁÓW KRESTO – całe, blanszowane, w formie delikatnych płatków lub słupków. Słupki oraz płatki migdałowe są idealne do użycia w formie posypki rogalików czy słodkich bułeczek z jabłkami i cynamonem. Z kolei migdały całe oraz blanszowane pozwalają uzyskać mocno wyczuwalną chrupkość – dlatego doskonale nadają się do ciast takich jak keks.

W kuchni warto mieć pod ręką także ŻURAWINĘ, MORELE i ŚLIWKI SUSZONE KRESTO – można na ich bazie tworzyć pyszne, słodkie farsze, zachowując pożądaną strukturę dania. Świeże owoce w trakcie obróbki termicznej puszczają dużo soku, co nie zawsze jest pożądanym efektem. Słodkie pierożki, owocowe rogale czy babeczki przygotowane z dodatkiem suszonych moreli, śliwek oraz żurawiny to dobry pomysł na szybkie, słodkie przyjemności, idealnie pasujące do popołudniowej kawy czy wypoczynku na tarasie w piękny, słoneczny dzień.

Przy przygotowywaniu wypieków ważny jest zarówno smak, jak i wygląd. RODZYNKI KRESTO to sposób na naturalną słodycz – dodane do wypieków powodują, że nie ma konieczności stosowania dużej ilości cukru. WIÓRKI KOKOSOWE natomiast idealnie nadają się do dekoracji pysznych, domowych ciast oraz okazjonalnych, eleganckich tortów.

Produkty KRESTO zapakowane są w wygodne, 100-gramowe opakowania, w całości wykonane z folii nadającej się do recyklingu. Po zużyciu zawartości torebkę należy wyrzucić do pojemnika oznaczonego kolorem żółtym.

  • Orzechy laskowe – dostępne gramatury: 100g, 200g, 500g, sugerowane ceny detaliczne: 100g – 8,30 zł; 200g – 15,85 zł; 500g – 37,29 zł//szt.
  • Morele suszone – dostępne gramatury: 100g, 200g, 500g, sugerowane ceny detaliczne: 100g – 4,79, 200g – 9,09, 500g -21,59 zł/szt.
  • Migdały – dostępne gramatury: 100g, 200g, 500g, sugerowane ceny detaliczne: 100g – 8,30 zł; 200g – 15,85 zł; 500g – 37,29 zł/szt.
  • Migdały Słupki – dostępne gramatury: 100g, sugerowane ceny detaliczne: 8,30 zł/szt.
  • Migdały Płatki – dostępne gramatury: 100g, 150g, sugerowane ceny detaliczne: 100 g – 8,30, 150g – 11,89 zł szt.
  • Migdały Blanszowane – dostępne gramatury: 100g, sugerowane ceny detaliczne: 8,30 zł szt.

Firma VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozy-skała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, wła-snymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia rów-nież wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.