logo
Da Grasso - szparagi

Da Grasso startuje z nowym menu. Bohaterem – szparagi


23-04-2024| 10:15| Źródło: Da Grasso| Fot: Da Grasso

Szparagi to uwielbiane i chętnie wybierane warzywo – szczególnie w okresie wiosennym. Niestety, sezon na nie trwa dość krótko – jedynie dwa miesiące – od początku maja do końca czerwca. Największa sieć pizzerii w Polsce – Da Grasso, chce umilić ten wyjątkowy czas wszystkim miłośnikom szparagów, dlatego wprowadza specjalną ofertę sezonową, która od 4 kwietnia jest już dostępna we wszystkich restauracjach sieci.


Dwa miesiące to naprawdę krótki czas, by w pełni delektować się smakiem szparagów. Jednak warto po nie sięgnąć nie tylko dla rozkoszy kulinarnych, lecz także ze względu na ich korzyści zdrowotne. Szparagi to przede wszystkim warzywa bogate w składniki odżywcze, obfitujące w błonnik i posiadające właściwości przeciwzapalne. Dlatego z myślą o miłośnikach tego wyjątkowego smaku, Da Grasso wprowadziło do swojej oferty specjalne, sezonowe menu, dostępne od 4 kwietnia aż do końca czerwca.

Wiosenne propozycje od Da Grasso. Motywem przewodnim nowego menu są szparagi, które znalazły się w trzech nowych pozycjach w menu Da Grasso.

  • Pizza Szparagatta – została skomponowana na bazie szparagów, boczku wędzonego, sera sałatkowego, szczypioru i pomidorków koktajlowych.
  • Sałata Szparagatta – to mieszanka sałat z dodatkiem pomidorków koktajlowych, sosu czosnkowego, ogórka zielonego, szynki prosciutto oraz szparagów, uzupełniona nutą szczypiorku i nasion chia.
  • Makaron Szparagatta – propozycja, w której boczek wędzony, biała cebula, białe wytrawne wino, szparagi i spaghetti tworzą harmonijną kompozycję smaków.

Nowości pojawiły się również w ofercie napojów. Goście restauracji Da Grasso mogą spróbować wyjątkowych wariantów herbat mrożonych – Liptoniady Jagodowej i Liptonito Ogórkowego, a ofertę wzbogacają kawy mrożone – Jagodowa i Owsiana Mocha. Nowością jest również Czyja Jagoda – napój owsiany z puree jagodowym Monin, świeżymi borówkami i miętą.

Polacy uwielbiają warzywa sezonowe, a w okresie wiosennym niekwestionowanym kulinarnym hitem są szparagi, które możemy uznać za kulinarne dobro narodowe. Chcemy, aby nasi goście wciąż mogli sięgać po pyszne jedzenie z naszych restauracji, a jednocześnie mogli odkrywać nowe możliwości wykorzystania szparagów. Stało się to inspiracją do przygotowania nowego menu sezonowego, które z pewnością przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym klientom – mówi Cezary Powała, specjalista ds. kreacji menu i szkoleń Da Grasso.

Wiosenne zmiany są również rezultatem wyjątkowej współpracy. Da Grasso to pierwsza sieć gastronomiczna, która weszła we współpracę z Tymbark Just Plants – nowym graczem na rynku napojów roślinnych – oferującym jakościowe napoje na bazie polskiego owsa, z prostym składem, bez dodatku cukru, wzbogacone wapniem oraz witaminami D i B12. Sieć wykorzystuje produkty do przygotowania propozycji z menu.

Cieszymy się, że jesteśmy pionierami w tym zakresie, jednocześnie wpisując się w trendy zdrowszego odżywiania i wegetariańskiego stylu życia, który praktykuje coraz większa grupa Konsumentów. To również element nowego Da Grasso, które zachęca do kulinarnych eksperymentów, poszukiwania inspiracji i ulubionych połączeń smakowych oraz czerpania radości z jedzenia. Klienci mogą korzystać z nowych, wyjątkowych propozycji, ale również mają możliwość zamiany mleka na napój Tymbark Just Plants w stałych propozycjach dostępnych w Da Grasso – komentuje Michał Kaźmierczak, kierownik działu marketingu i sprzedaży.