logo
Serowa uczta w KFC nie tylko na Dzień Miłośników Sera

KFC z Serową Ucztą, nie tylko na Dzień Miłośników Sera


20-01-2022| 09:47| Źródło: KFC| Fot: KFC

Obchodzony dziś Dzień Miłośników Sera to doskonały powód do świętowania dla wszystkich fanów tego uwielbianego pod każdą szerokością geograficzną przysmaku. Z tej okazji warto zajrzeć do restauracji KFC lub do aplikacji KFC Collect i wybrać jedną z kultowych pozycji – Grander, Quritto lub Wrapper – wzbogaconą esencjonalnym i aromatycznym serem cheddar. Do KFC powróciła bowiem oferta „Rozgrzewające Sery”.


Zimowe temperatury w połaczeniu z jesienną aurą zdecydowanie zwiększają nasz apetyt na pożywne i rozgrzewające jedzenie. A takie właśnie są dania z dodatkiem esencjonalnego sera cheddar, które serwuje marka w ramach oferty „Rozgrzewające Sery”. Na fanów delikatnie pikantnego, chrupiącego kurczaka z KFC czekają: Grander Serowy, Qurrito Serowe oraz Wrapper Serowy. Wszystkie te dania można zamówić także w zestawie z dodatkiem dużej porcji frytek i napoju lub w jako box, w którym znajdziemy także pięć Hot Wingsów.

Naukowcy udowodlini, że cheedar – z racji na dużą zawartość tryptofanu odpowiedzialnego za produkcję serotoniny – wpływa pozytywnie na nasze samopoczucie i pozwala nam lepiej się wysypiać. Dodając do tego fakt, że dziś celebrujemy Dzień Miłośników Sera, nie sposób nie skusić się na serowe menu w KFC. „Rozgrzewające Sery” to najlepszy wybór na zimowe popołudnie lub wieczór, który nie tylko poprawi nam humor, ale też rozgrzeje nasze zmysły smaku.

Oferta „Rozgrzewające Sery” jest dostępna we wszystkich restauracjach na terenie całej Polski, w dostawie oraz w Drive Thru. Wszystkie dania można także łatwo i bezpiecznie zamówić poprzez aplikację KFC Collect, a następnie odebrać w wybranej przez siebie porze we wskazanej restauracji, w Drive Thru lub – po wybraniu opcji „Parking PickUp” – otrzymać zamówienie prosto do swojego samochodu. Oferta „Rozgrzewające Sery” pozostanie w KFC aż do 7. marca.

KFC to światowa sieć restauracji serwująca dania z kurczaka, pionier restauracji szybkiej obsługi. Od ponad 90 lat, czyli od czasu otwarcia w 1930 r. pierwszej restauracji w Stanach Zjednoczonych, smak kurczaków pozostaje niepowtarzalny dzięki unikalnej, oryginalnej recepturze Colonela Sandersa. Dania w restauracjach przygotowywane są ze świeżego, całego mięsa kurczaka.