logo
Twaróg z ziołami Czarnocin - Nowosciproduktowe.pl

Twaróg z ziołami Czarnocin – na kanapkę, do sałatki lub do farszu


15-01-2021| 02:49| Źródło: Czarnocin| Fot: Czarnocin

Kiedy brakuje czasu albo możliwości (jak w tym roku), żeby wybrać się nad Morze Śródziemne, delektujmy się w domu smakami z tego regionu. Nowy Twaróg z ziołami Czarnocin da nam przedsmak wakacji, gwarantując jednocześnie solidną dawkę zdrowego białka i tłuszczu z najwyższej jakości sera.


Tradycyjny, polski twaróg wzbogacono mieszanką suszonych pomidorów, bazylii, oregano i czosnku, tworząc nowy przysmak. Twaróg z ziołami Czarnocin z pewnością zagości na dłużej na naszych stołach. Nowy Twaróg z ziołami jest wytwarzany tradycyjną, ręczną metodą ze świeżego, pasteryzowanego mleka. To połączenie swojskiego, polskiego twarogu ze smakiem i aromatem śródziemnomorskich ziół najwyższej jakości. Zawiera starannie wyselekcjonowaną mieszankę suszonych pomidorów, bazylii, oregano i nutkę czosnku, pozwalając rozkoszować się całą paletą doznań smakowych.

Struktura nowego Twarogu z ziołami pozwala go albo tradycyjnie pokroić, albo rozdrobnić czy pokruszyć. Wielbiciele rozsmarowywania farszu na naleśnikach mogą go wymieszać ze śmietanką albo jogurtem i używać w swój ulubiony sposób. Będzie świetnym składnikiem bazowym past twarogowych, farszu do pierogów czy ciasta. Wzbogaci smak sałatki albo surówki ze świeżych warzyw. Stać się może idealnym towarzyszem spotkań z przyjaciółmi, bo nadaje się do pokrojenia na deskę serów i leniwego smakowania.

Twarogi są najbardziej znaną i cenioną grupą produktów spod szyldu Czarnocina. Swoją wyjątkową delikatność i smak zawdzięczają specjalnie dobranym żywym kulturom bakterii, wykorzystaniu świeżego mleka odbieranego od lokalnych rolników i ręcznej produkcji. Na każdym etapie są pod ścisłą kontrolą serowarów. Cały cykl ich wytwarzania nawiązuje do metod stosowanych przez nasze babcie. Jedynie skala jest większa. Bezpośrednie zaangażowanie i nadzór człowieka nad każdym etapem produkcji sprawiają, że twarogi Czarnocin smakują wybornie.

Do czego?

  • Na kanapkę, do sałatki, do farszu i nadzienia naleśników czy pierogów. Do kruszenia i posypywania potraw.
  • Wartość odżywcza w 100 g produktu:
  • Wartość energetyczna 140 kcal ( 587 kJ)
  • Tłuszcz: 6,9 g
  • W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g
  • Węglowodany: 4,8 g
  • W tym cukry: 2,8 g
  • Białko: 14,7 g
  • Sól: 1,0 g
  • Opakowanie: kostka ok. 300 g (cena za kilogram ok. 24,50 zł)